Site pictogram blognomics.nl

Waarom je niet te lang met een gebroken scherm wilt rondlopen

In de tijd dat ik mijn eerste mobiele telefoons kocht was het nog geen probleem om deze een aantal keer te laten vallen. Sterker nog, je kon met de oude Nokia's die ik had gerust even overgooien. Valt ie een keer op de stenen, dan was er alsnog niet zoveel aan de hand. Even afvegen en hij kon zo weer de broekzak in. Als het te ruig ging dan kon je voor een paar gulden of euro weer een nieuw omhulsel kopen en zag hij er weer zo goed als nieuw uit. Tegenwoordig wil je liever jouw telefoon geen enkele keer laten vallen. De kans dat het scherm, of de achterkant breekt is bijzonder groot. Dikke kans dus dat jouw telefoon ook een gebarsten scherm heeft. Als dat het geval is, kan je dit beter laten repareren, en dit is waarom!

Het wordt niet beter

Als jouw telefoon een gebroken scherm heeft, dan is het eerste schaap al over de dam, om het maar zo te zeggen. Het scherm gaat alleen maar verder stuk, en de barsten worden alleen maar groter. Bovendien wordt ook de kans dat het touchscreen ermee ophoudt alleen maar groter. Je tikt bijvoorbeeld altijd naast een bepaalde letter op je toetsenbord, of een gedeelte reageert helemaal niet meer. 

Interne schade

Het glazen scherm is vooral een beschermlaag. Als de bescherming kapot is, zoals met een gebarsten scherm, dan komt een gedeelte van de interne onderdelen bloot te liggen. Het onderliggende LED-display kan gemakkelijk onherstelbaar beschadigd raken. Ook stof, zand, water of zelfs vet van jouw vingers kan zich een weg naar binnen banen, en op de printplaatjes van jouw scherm schade aanrichten. Voor je het weet is jouw hele telefoon compleet kapot door kortsluiting of een andere beschadiging aan de interne onderdelen.

Jouw vingers

Een groot gedeelte van de tijd die jij besteedt met jouw telefoon ben je waarschijnlijk aan het swipen. Op deze manier kan je met een gebroken scherm heel gemakkelijk jouw vingers openhalen. Bovendien kan je zeer kleine glassplinters jouw vinger in drukken, en daar zit je echt niet op te wachten. Zelf heb ik een keer zeker een halfuur lopen pielen om een kleine glassplinter uit mijn duim te verwijderen.

Bespaar geld

Alle bovenstaande redenen meegerekend, is de kans groot dat je er winst op maakt wanneer jij kiest voor een scherm reparatie. Het klinkt als een flink bedrag om te moeten besteden aan een reparatie, maar het is vele malen goedkoper dan een gloednieuwe telefoon te moeten aanschaffen omdat jouw huidige telefoon er compleet mee ophoudt!

Mobiele versie afsluiten